ensq

Near Theth

Valbona

Valbone village is about 1000 meters above sea level. Currently Valbone village has about 30 houses, mostly old 2-3 storey tower with thick stone walls and roof of the characteristic alpine board. Rragamit waterfall that is the source of Valbona River and is located near the village of the same name (Rragam), is another alpine wonders of nature to be visited.

Read More

Vermoshi

Legjenda e Bjeshkve të Nâmuna
Ky fshat është 31 km larg fshatit Tamare, qendra e komunës Kelmend. Vermoshi është i pasur me bukuri natyrore. Majat dhe shpatet e maleve, zbresin ëmbël mbi tabanin e sheshtë dhe të gjerë të luginës së Vermoshit duke i dhënë territorit pamjen e një stadiumi të stërmadh olimpik. Në gjirin e këtyre maleve gjenden ujvara, kanione, shpella, florë e faunë e pasur, të cilat do të mund t’i eksploroni nëpërmjet shtigjeve të shenjuara dhe me shoqërimin e guidave vendase.

Read More

Curraj i Epërm

Curraj i Epërm është një fshat i largët, i cili ndodhet në veri të Shqipërisë (Tropoja, qarku i Kukësit) – afër fshatrave shumë të njohura Thethi dhe Valbona. Kur themi se është i largët, e mendojmë seriozisht – vizitorë mund të vijnë këtu vetëm me këmbë ose me ndihmën e mushkave. Prapë se prapë, udhëtimi nga qyteti më i afërt zgjat përafërsisht 1 ditë.

Read More

Vuthaj

Read More

Leave a Reply