ensq

Çiklizem malor në Alpe

Turneu i çiklizmit malor në rrugën nga Kopliku për në Theth përmes bunit(konakut) të T’thores (1773 m, mbi nivel të detit), dhe prej Thethit përgjatë lumit të Shalës dhe të Kirit, si dhe kthimi në drejtim të Shkodrës do të jetë një nga turnetë më të mira të çiklizmit malor për të gjithë ata që praktikojne çiklizmin. Rreth 100 km rrugë malore e pa asfaltuar, (Bogë, Theth, Breglumi, Shosh, Kirë dhe Shkodër) nëpër një nga peizazhet më të bukura të Shqipërisë, do t’a kënaqë një çiklist i cili ka (interes) kenaqesi të shohë bukuritë natyrore, dhe të cilit i pëlqejnë sfidat, sigurisht…qe kjo eshte nje mundesi e realizueshme. Biçikletat për këtë qëllim nuk mund të gjenden me qera ne Theth, por të ineresuarit duhet t’i sjellin ato me vete.