ensq

Ecje në dëborë

snow in theth

snow in theth

Një aventurë e vertetë është edhe turizmi dimëror në Alpet e Shqipërise. Në Theth në mes të dimrit bora arrin deri në një lartësi prej dy metrash. Banorët përdorin një tip të veçantë pajisjeje të quajtura “rrathë” të cilët janë të bëra prej druri. Me këta rrathë ju mundë të ecni nga Boga deri në Theth, dhe pas një qëndrimi në Theth mund të vazhdoni për në Valbonë ose të ktheheni përseri për në Bogë.Ju mund te kaloni nga Okoli, Qafe t’Pejes, liqenet e Jezerces dhe ne Vuthaj etj. Gjithashtu kjo rrugë mund të bëhet edhe me ski. Nje ecje praktike ne bore dhe akull eshte edhe te mbathni corape ose papuce me lesh dhije, ku ecja eshte e rehatshme, sepse kemba nuk peson as ftohje, as lageshtire dhe ju mund te ndiheni shume rehat.