ensq

Drejtuar Z. Rama per mbrojtien e Alpeve nga masakra e hidrocentraleve !

Vaskat e Gurit ne Nderlyse

Vaskat e Gurit ne Nderlyse

Projektet e hidrocentraleve ne Valbone kane ngjallur shqetesim edhe ne kompanite turistike ne Angli, siç eshte Kompania “Black Mountain LTD” me Drejtuese Hayley Wright, e cila i ka derguar edhe nje leter kryeministrit Edi Rama, ku percjell shqetesimin e saj …

Këtë leter po e publikojme ketu me lejen e saj …

“…Klientët tanë të cilët kanë vizituar Shqipërinë dhe jane njohur me mikpritesit lokalë kanë qenë të kënaqur me përvojat e tyre dhe rrine duke përmendur mjedisin natyror spektakolar si dhe kulturën autentike. Ne te vërtetë udhetimi i njohur si “Shtegu i Majave te Ballkanit” qe kalon ne rajonin nga Thethi ne Valbonë ka fituar famë ndërkombëtare si një nga destinacionet me të pelqyera boterisht per ngjitje dhe ecje malore.

Ne kemi dëgjuar keto kohët e fundit lidhur me planet për të zbatuar një projekt hidroenergjetik në Valbonë. Mbasi e pamë këtë çështje me vemendje ne jemi shumë të shqetësuar lidhur me këtë propozim. Sot ne Europë ka shumë pak rajone të tilla, te egra, te pa prishura nga dora e njeriut . Valbona është një nga ato te pakta. Pasojat e mundshme të ndertimit te hidrocentrale do të ishin shkatërrimtare për mjedisin, për komunitetet lokale dhe trashëgimisë e tyre kulturore dhe për industrinë e turizmit në rajon.

Hotel Rilindja Valbone

Hotel Rilindja Valbone

Në botën e sotme, vlera gjendet gjithnje e më shumë në ato fusha të cilat nuk janë te “mbi-zhvilluara” dhe që ruajnë trashëgiminë e tyre kulturore dhe natyrore.

Ne respekt ju nxisim që të rishqyrtoni këtë propozim, dhentë vendosni për të ruajtur kulturën a

utentike dhe mjedisin e paprishur për të ardhmen e vendit tuaj.”

Shkruan
Hayley Wright

Drejtuese e Kompanise

“Black Mountain Ltd” me qender ne Londer, Angli.