ensq

Lidhje me pikat kufitare

CROSS BORDER POINTS , CONNECTIONS AND ITINERARIES

 • Hani i Hotit (Montenegro) – Shkoder – Theth.
 • Qafe Morine (Kosovo) – Kukes – Milot – Shkoder – Theth.
 • Qafe Prush (Kosovo) – Tropoje – Qafe Mali – Vau Dejes – Shkoder – Theth.
 • Qafe Prush (Kosovo) – Tropoje – Koman (traveling by ferry through the lake of Koman) – Shkoder – Theth.
 • Qafe Thane (Macedonia) – Elbasan – Tirane – Shkoder – Theth.
 • Porti i Durresit (Italy) – Durres – Tirane – Shkoder – Theth.
 • Kakavije (Grecce) – Gjirokaster – Fier – Tirane – Shkoder – Theth.
 • Kapshtice (Grecce) – Korce – Elbasan – Tirane – Shkoder – Theth.

DISA UDHEZIME TE RENDESISHME:

 • Nuk ka nje rruge makine qe lidh luginat e Thethit e Valbones mes tyre, por vetem me kembe per rreth 6 ore.
 • Liqeni i Komanit dhe udhetimi me traget jane me afer me Tropojen dhe luginen e Valbones sesa me Thethin. Ju mund te organizoni nje udhetim rreth dy luginave duke kaluar dhe ne liqen ne udhetimin me traget.
 • Per momentin nuk aplikohet ndojne leje e vecante apo pagese takse per te vizituar Parkun Kombetar te Thethit, dhe ju mund te beni kamping kudo me kushtin qe te tregoni nje kujdes te vecante per mjedisin.
 • Nuk ka nje linje transport direkte nga Tirana ne Theth. Ju duhet te ndryshoni mjet transporti ne Shkoder gjithsesi.
 • Makinat fuoristrada 4×4 jane gjithmone te rekomanduara per te arritur Thethin.
 • Mos e perdorni linjes e trasnportit me tren per te arritur ne Shkoder; eshte linje shume e vjeter, e pamirembajtur dhe e ngadalte, si dhe jo e sigurte.
 • Autobuzat interurban nga Tirana ne Shkoder jane te vendosur perball stadiumit Asllan Rusi, dhe nisen cdo ore duke filluar nga ora 06.00 e mengjesit deri ne 17.00h nga Shkodra drejt Tiranes i fundit.
 • Linjat interurbane nga Shkodra. Nese duhet te organizoni nje transport drejt jugut ju duhet ta mbani parasysh qe autobuza nga Shkodra ka vetem drejt Tiranes ose Durresit. Per te shkuar me ne jug duhet te nderroni linje ne Tirane ose Durres.
 • Autobuzi i fundit nga Shkodra niset rreth ores 17.00h.