ensq

Tag Archives: Accomodation in Shkoder

Bujtina Zici – Theth

The House of Petrit Zici is located in center of the mountain village of Theth. It is a characteristic two floor house, with six rooms, built with stones and it has a wooden roof. The floors and ceilings are made by woods. It began its activity as a host home in 2018. The house offers accommodation, laundry service, biological and ...

Read More »

Sakrifica e prinderve, në komunizem… (Histori e vertet)

 Ndejtëm sa ndejtëm në Theth dhe të enjten e kishim planin me ba rrugën prej aty e në Valbonë… Kah ora pesë e mjesit u çuem, bamë gati çantat e shpinës dhe u ulëm në katin e parë të kullës ku kishim bujtë atë natë, kulla e Ndoc Gjeçajt, qe vizitorët e Thethit e njofin edhe si “Bujtina Gjeçaj”… Ndoci, ...

Read More »

Festohet “Dita e Bjeshkës” në Theth, synohet promovim i resurseve turistike

Inagurimi i tabeles orientuese

THETH- Evenimenti i “Ditës së Bjeshkës” u zhvillua sot në Parkun Kombëtar të Thethit, me qëllimin promovimin e vlerave natyrore, klimaterike, turistike dhe kulturore të zonës. “Ministria e Mjedisit dhe Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura (AKZM) synon zgjerimin e kësaj zone, duke nisur nga Vermoshi deri në Valbonë, që do të quhet Parku Kombëtar i Alpeve, duke përfshirë ndër ...

Read More »

Theth is now accessible by normal car

normal car in Theth

Starting from this Monday, 5 august 2014, the road was made accessible even for normal cars. A road that till now was impossible to do it without a out road car 4×4 whiles. These works are thanks to the last reconstructions made from Albanian Development Fund in its entire segment from the point where the non asphalted road starts, in ...

Read More »

Hotel Margjeka – Valbone

Mireserdhet miq të dashur. Në trekëndëshin gjeografik Gjakovë, Rekë, Malësi në pjesën veriore të tij shtrihet parku kombëtar Valbonë në lartësinë 1120 m mbi nivelin e detit. Nga pikëpamja gjeografike ky park shtrihet mes qafës së Valbonës dhe qafës së Vranicës. Nga pikëpamja historike kto dy qafa janë ndër emër-vendet e veçanta të toponimeve që ka harta e grisur e ...

Read More »

The waterfall of Gjeçaj

Once you have entered into Theth and you are descending to the center, above the national road, you will see Gjeçaj Waterfall, which is quite beautiful and distinctive, and about 25 meters high. The walks through the National Park provide the possibility to familiarize yourself with the natural and cultural resources that Thethi has. The Church which is preserved and ...

Read More »

Hotel Blini – Shkoder

Hotel Blini Shkoder

Hotel Blini is located at the entrance of Shkodra city (a city over 4600 years old), near the Rozafa Castle (of 3500 years old) next to the Shkodra Lake which is the largest lake in Balkan. Hotel Blini spaces provide you great sightseeing right from the hotel building. Rozafa Castle is 700m distance from the hotel, Mesi Bridge is 10km, ...

Read More »