ensq

Tag Archives: Albanian alps

Bujtina Zici – Theth

The House of Petrit Zici is located in center of the mountain village of Theth. It is a characteristic two floor house, with six rooms, built with stones and it has a wooden roof. The floors and ceilings are made by woods. It began its activity as a host home in 2018. The house offers accommodation, laundry service, biological and ...

Read More »

Sakrifica e prinderve, në komunizem… (Histori e vertet)

 Ndejtëm sa ndejtëm në Theth dhe të enjten e kishim planin me ba rrugën prej aty e në Valbonë… Kah ora pesë e mjesit u çuem, bamë gati çantat e shpinës dhe u ulëm në katin e parë të kullës ku kishim bujtë atë natë, kulla e Ndoc Gjeçajt, qe vizitorët e Thethit e njofin edhe si “Bujtina Gjeçaj”… Ndoci, ...

Read More »

Bujtina Valbonë

Situated in Valbonë, BUJTINA Valbonë features a garden and free WiFi. Boasting a shared lounge, this property also welcomes guests with a restaurant and a terrace. Rooms are equipped with a terrace with mountain views. Every room is fitted with a private bathroom, while some rooms have a river view. Guests at the hotel will be able to enjoy activities ...

Read More »

Request to Prime Minster Rama, to STOP Valbona Hydropower !

Thethi Nature in Spring

Prime Minister of Albania – Mr Edi Rama Minister of Economic Development – Mr Arben Ahmetaj Ministry of the Environment, Tirana Ministry for EU Integration, Tirana 15 March, 2016 Dear Mr Rama, Re : Proposed Valbona Hydropower Development Our company is a UK based tour operator specialising in creating sustainable, high quality cultural and adventure tourism experiences. We focus on ...

Read More »

Mos e shisni Thethin për biskota se nuk do ta blini dot as me flori!

snow in theth

  “Mos e shisni Thethin për biskota se nuk do ta blini as me flori”. Ky është titulli i një shkrimi të publicistit Prelë Milani për Thethin turistik. Si stërnip i Thethit, fshat në njësinë Shalë, bashkia Shkodër ndjen keqardhje teksa sipas tij thethjanët po shesin fshehtas trojet e tyre tek të pasurit. “Kështu siç ka nisur, me përfundimin e rrugës, ...

Read More »

Festohet “Dita e Bjeshkës” në Theth, synohet promovim i resurseve turistike

Inagurimi i tabeles orientuese

THETH- Evenimenti i “Ditës së Bjeshkës” u zhvillua sot në Parkun Kombëtar të Thethit, me qëllimin promovimin e vlerave natyrore, klimaterike, turistike dhe kulturore të zonës. “Ministria e Mjedisit dhe Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura (AKZM) synon zgjerimin e kësaj zone, duke nisur nga Vermoshi deri në Valbonë, që do të quhet Parku Kombëtar i Alpeve, duke përfshirë ndër ...

Read More »

Villa Gjeçaj – THETH

Villa Gjeçaj is a gem located in the heart of Thethi National Park, famous for its beauty, only 250 meters from the village center. It is not like in Swiss Alps but modestly said it’s the best accommodation in all Thethi Valley. Amongst the peace and tranquility of the surroundings, the fresh air and pristine beauty where nature reveals its ...

Read More »

The road to Thethi got blocked!

Thethi me bore

Dear friends of Thethi! Even this year, starting from 27th of December, the road Boge – Theth got blocked from the snow. From now will be impossible to reach Thethi by car from the tourists or from its local people. This year there are more than 25 families of Thethi that have done the choice to live there during the ...

Read More »

Theth is now accessible by normal car

normal car in Theth

Starting from this Monday, 5 august 2014, the road was made accessible even for normal cars. A road that till now was impossible to do it without a out road car 4×4 whiles. These works are thanks to the last reconstructions made from Albanian Development Fund in its entire segment from the point where the non asphalted road starts, in ...

Read More »

Road to Theth is going to be blocked for a restrict time from 10.00 to 16.00h for the touristic season 2014.

Road to Theth

The road to Theth was first constructed on 1936 and is known as the first rural road with mainly touristic purpose. In the last 20 year no reconstructions was made and only last year 2013 was approved and started a reconstruction project for just a segment, Boge – Qate e Thores, that don’t give a definitive solution to the problem. ...

Read More »