ensq

Ne afersi

Valbona

shati Valbone eshte gati 1000 metra mbi nivelin e detit. Aktualisht fshati Valbone ka rreth 30 shtepi, kryesisht kulla te vjetra 2-3 kateshe me mure te trasha prej guri e cati karakteristike alpine prej derrase.Ujvara e Rragamit qe eshte edhe Burimi i Lumit te Valbones dhe ndodhet ne afersi te fshatit me te njejtin emer (Rragam), eshte nje tjeter mrekulli e natyres alpine qe duhet vizituar..

Lexo me shume

Vermoshi

Legjenda e Bjeshkve të Nâmuna
Ky fshat është 31 km larg fshatit Tamare, qendra e komunës Kelmend. Vermoshi është i pasur me bukuri natyrore. Majat dhe shpatet e maleve, zbresin ëmbël mbi tabanin e sheshtë dhe të gjerë të luginës së Vermoshit duke i dhënë territorit pamjen e një stadiumi të stërmadh olimpik. Në gjirin e këtyre maleve gjenden ujvara, kanione, shpella, florë e faunë e pasur, të cilat do të mund t’i eksploroni nëpërmjet shtigjeve të shenjuara dhe me shoqërimin e guidave vendase.

Lexo me shume

Curraj i Epërm

Curraj i Epërm është një fshat i largët, i cili ndodhet në veri të Shqipërisë (Tropoja, qarku i Kukësit) – afër fshatrave shumë të njohura Thethi dhe Valbona. Kur themi se është i largët, e mendojmë seriozisht – vizitorë mund të vijnë këtu vetëm me këmbë ose me ndihmën e mushkave. Prapë se prapë, udhëtimi nga qyteti më i afërt zgjat përafërsisht 1 ditë.

Lexo me shume

Vuthaj

Lexo me shume

Leave a Reply