ensq

Turizem ne vendet nga ku vijne emigrantet

Turizem ne vendet nga ku vijne emigrantet

ITB in Berlin 2016

Patrick Goldstein – Samstag, 12. März 2016

Ky ishte titulli i artikullit te Gazetes gjermane Berliner Morgenpost te dates 11 mars 2016.

Reportazhi shoqerohej me foton kryesore te Vilma Biba, nga Agjensia turistike Globus Travel, e veshur me kostumin popullor te vendlindjes.

Ne qender te reportazhit ishin: Siria, afganistani, iraku, egjypti, pakistani, shqiperia, bosnja, pakistani dhe serbia, si vende.

Nga ku vijne emigrantet ne Gjermani.

Tek pjesa per Shqiperine:

ITB (Panairi nderkombetar i turizmit) perben nje mundesi, qe krahas rajoneve te medha, me shume diell dhe mrekulli natyrore edhe per vendet e tjera me fonde te kufizuara te terheqin vemendjen me kualitetin e tyre.

Ismail Beka lufton ne kete konkurence per Shqiperine. “Jo shume njerez e njohin Shqiperine si nje destinacion turistik” thote beka. “shume njohin historine tone dhe afersine me vendet e unionit europian”. Tashme duam qe keto njerez ti marrim si turiste ne vendin tone. Vitin e kaluar ishin 108.000 gjermane si vizitor, cka eshte 2 here me shume ne ne vitin 2007.

Ne ITB deshirojme ta prezantojme Shqiperine si nje vend qe ofron nje mix midis turizmit te kultures dhe natyres” thote Beka. Deri tani tour operatoret sjellin turiste gjermane si eksplorues.

Fotot e medha ne stenden ne sallen 2.1 padyshim pershkruajne padyshim shtegtimet piktoreske dhe presin miqte ne vendlindjen e Bekes. Ne punojme edhe me Shoqaten gjermane te Alpeve, thote ai.

Operatoret turistik shqipar kerkojne te terheqin turiste edhe edhe vendet e tjera te botes.

Vilma Biba perfaqeson Agjensine Globus Travel, ofron paketa turistike, qysh nga aeroplani deri udhetimi ne te gjithe Shqiperine. Nga mix i nacionaliteteve me USA Agjensia ka hapur filiale edhe ne New York dhe New Jersey.
Kush e pyet Ismal Beken per emigrantet shqiptare ne Gjermani, ai shpreh trishtim. “Kjo vjen nga fakti kur njerzve nuk ju ofrohen alternativa” thote ai. “Shume nga ata qe shkojne ne Gjermani, tregon se nuk kane informacionin e duhur. Ata mendojne se me kualifikim te ulet mund te arrijne dicka atje”.

VISIT – http://www.morgenpost.de